Overleef uw maandag dip!

Monday

Goodmorning Monday!

De maandag is de eerste dag van een lange werkweek die niet altijd even geliefd is. Vooral na een leuk en vrij weekend blijft het moeilijk om op een maandag weer te beginnen en in het werkritme te komen. Toch kunt u van uw maandag een dag maken waarop u positiviteit uitstraalt en met een glimlach aan het werk gaat. Wij hebben voor u een paar handige tips op een rijtje gezet om van de maandag een succesvolle dag te maken.

Vroeg opstaan
Vroeg opstaan leidt tot een succesvolle maandag. U kunt rustig opstarten met een kopje koffie en rustig nadenken over uw werkzaamheden voor deze dag. Hierdoor begint u uw dag stralend en rustig!

To do lijstje
Door middel van het opstellen van een to do lijstje krijgt u een goede inzage in uw werkzaamheden en creëert u rust tijdens uw werkdag. U hoeft zo niet teveel na te denken en begint u uw werkdag iets gemakkelijker.

Muziek
Om uw energie en goede werksfeer weer terug te krijgen is muziek een goed middel om in deze sfeer te blijven. Neem uw favoriete muziek mee en werk een paar uurtjes met oortjes zodat u weer zin krijgt in uw werkzaamheden.

Beloning
Na een lange werkdag is het leuk om ergens naar uit te kunnen kijken zodat u aan het eind van de dag een doel heeft en hier naartoe werkt. Een borrel of een etentje helpt om uw maandag toch een stuk leuker te maken!

Werk rustig
Bedenk goed dat niet al het werk op maandag geplaatst moet worden, maar u nog een hele werkweek hiervoor heeft. Het is goed om uw rust te bewaren en zo goed mogelijk vooruit te plannen voor de komende werkweek.

Samenwerken
Samenwerken is een belangrijk woord op de werkvloer, en het zorgt voor een goede band met uw collega’s. Begin de dag daarom met een kopje koffie en bespreek kort het weekend, dit zorgt voor een lossere sfeer en band met de collega’s. Hierdoor kunt u weer fris aan het werk na een goed begin van de dag.

Na deze maandag kunt u weer goed van start en heeft u weer genoeg energie voor het verdere verloop van deze werkweek!