Ode aan de Event Manager

Hoge verwachtingen, originele ideeën en vooral keer op keer die strakke deadlines zijn een paar dingen waar de Event Manager dagelijks mee moet dealen. Ik vraag me soms af hoe je als Event Manager al die ballen weet hoog te houden.

Het antwoord? Het zit in je DNA, want Event Manager is zeker niet een beroep wat iedereen kan uitoefenen. De snelheid, diversiteit aan taken, aantal mails en telefoontjes per dag en vooral het switchen en daarmee multitasken tussen al die verschillende events is een talent waar je als Event Manager trots op mag zijn! Event Manager staat niet voor niets in de top 5 van meest stressvolle banen (CareerCast.com.2017).

De vier type Event Managers

Het maakt niet uit voor wie je een evenement organiseert; een productpresentatie voor een (terugkerende) klant, een feestelijk bedrijfsjubilea voor al je collega’s of een warme klantendag in opdracht van jouw baas. We hebben te maken met verschillende type mensen. Ook alle Event Managers zijn verschillend. Ik heb de verschillende type Event Managers eens even goed onder de loep genomen en ben benieuwd in welk van de 4 persoonsprofielen jij je herkent:

1. De perfectionist

Wel bekend bij veel dames en wellicht tot ergernis van de heren, stiekem ook wel eens de stresskip genoemd. Is altijd ruim op tijd met de aanvraag, bespreekt alles het liefst 3 maanden van tevoren en voelt zich bezwaard om last-minute wijzigingen door te geven. Hebben een heerlijk hoog energielevel!

2. Mañana, mañana

Het tegenovergestelde van de perfectionist: Mañana mañana, oftewel laid-back en relaxed. Niet snel van hun stuk gebracht. Vindt eigenlijk alles wel leuk en vertrouwd de partners volledig: laat het dus makkelijk los. Kan dan wel weer 2 uur voor aanvang van het event nog even 5 extra aanmeldingen doorgeven voor een 4-gangen diner inclusief wijnarrangement. Vaak onwijs creatief en denken goed out-of-the-box.

3. De expert

Kent de termen als F&B, pipe&drape en cabaret. Kan locaties goed vergelijken en schakelt snel en kordaat. Is altijd in voor een onderhandeling op prijs en speelt open kaart over beslissingen. Zet iedereen op scherp en weet zijn/haar omgeving uit te dagen om verwachtingen te overtreffen!

4. De junior

Oftewel de Benjamin. Doet dit vaak voor het eerst en laat zich daarom ook graag adviseren. Staat overal voor in en is erg open-minded.

In welk type kun jij jezelf herkennen? 

In welk van de 4 profielen jij je herkent maakt eigenlijk niets uit. Verschillende Event Managers zorgen voor een hoge diversiteit aan creatieve evenementen met een onvergetelijke beleving op het hoogste niveau. Want niet alleen de Event Managers zijn anders, ieder evenement is ook anders.

Kom ontstressen op onze bijzondere event locatie 

Zin om even te ontstressen, van ons onvergetelijke 360° uitzicht te genieten en je Event Manager pet even af te zetten?

Jij en jouw event collega’s zijn van harte welkom om onder het genot van jullie favoriete Gin-Tonic te komen genieten van een panorama uitzicht zonder grenzen én zonder deadlines ;). Neem wel vooraf even contact met ons op, dan zorgen wij dat jullie favoriete Gin-Tonic klaar staat!

Hartelijke groet,

Elleke Groot

 

Lees ook:

Toegepaste hermeneutiek

10 tips om succesvol te netwerken