Rum Cuba!

“Barman! Barman! Een baco met cola astublieft!” Een herkenbare zin voor veel horecamedewerkers. Als je deze persoon in kwestie een glas bacardi-cola en een glas cola geeft, zal je waarschijnlijk raar worden aangekeken. In Nederland wordt een baco, of bacardi, vaak nog gezien als een lostaande sterke drank. Nu overdrijf ik natuurlijk een beetje, velen weten dat bacardi rum is, maar daar houdt vaak de rumkennis wel op. Waar iedereen tegenwoordig wel een favoriete GT (gin-tonic) heeft en de kennis van dit mixdrankje zich snel aan het uitbreiden is, is er gelukkig ook een opkomst in diversiteit van andere dranken, zoals rum!

Bij Level Eleven hebben we sinds dit jaar de rum omarmt. We zijn volledig overgestapt van de standaard bacardi naar de natuurlijke Cubaanse rums van Ron Perla. Mooie zachte rums die perfect in de mix vallen. Denk hier niet aan de standaard rum-cola, maar meer eigentijdse drankjes als Ron Perla Carta Blanca met fentimans rose lemonade, een drankje die bij veel vrouwen in de smaak valt. Mijn persoonlijk favoriet is de Dark ’n Stormy met Ron Perla Anejo, 3cents gingerbeer en een splash limoen. Een cocktail met een echte bite en wat complexer van smaak.

We bieden bij Level Eleven verschillende rum cocktails aan als welkomstdrankje, maar kunnen ook een volledige cocktailbar gebasseerd op rum verzorgen. Wilt u nog een stapje verder? Dan richten we onze IJ-zaal volledig Cubaans in met bijpassende zomerse hapjes en laten we de meer exclusievere rum soorten proeven aan uw gasten! Door een echte rum-boy natuurlijk.