The Sky is the Limit

Team Level Eleven heeft deze zomer een fantastisch nieuw concept tot uitvoer gebracht. We zijn in de maand augustus vier weken open gegaan als pop-up skybar. Een unieke kans voor ons als locatie om open te gaan voor publiek en ons magische uitzicht en hartverwarmende hospitality te tonen aan de stad Amsterdam. In deze blog neem ik jullie mee hoe het idee tot stand is gekomen en wat er allemaal bij de uitvoer kwam kijken.

Proefballonnetje
Het proefballonnetje van een open bar in de zomer zweefde al een tijdje boven mijn hoofd. Hoe warmer en zonniger het werd hoe groter de ballon werd. Waar we een aantal jaar geweldige zomers hebben gehad met veel bruiloften vielen buitenlocaties dit jaar, dankzij het zachte en zomerse weer, duidelijk meer in de smaak dan Level Eleven. Tijd voor actie!

Level Eleven After Talks
Gelukkig was daar die ene naborrel. Na events hebben we vaak nog even een naborrel waarin we events nabespreken, politiek-filosofische discussies voeren of ideeën spuien hoe we van Level Eleven een nog toffere locatie kunnen maken. Tijdens één van deze after talks (zoals we ze intern noemen) viel alles op zijn plek: in de zomer gaan we open als pop-up skybar! Het team was meteen laaiend enthousiast en gaf mij alle support. Je begrijpt natuurlijk wel dat er die nacht weinig van slapen terecht is gekomen en het notitieboekje op het nachtkastje de volgende dag vervangen moest worden.

In de zesde versnelling
Terwijl de events nog vol doorliepen in juni begon ik in sneltreinvaart leveranciers te benaderen. De lijst aan spullen en services die we nodig hadden voor de skybar bleef maar oplopen. Soms valt out of the blue iets op zijn plek: na een brainstorm met een medewerker van Social Deal had ik opeens een F&B-concept. “Kan je niet anders een deal maken met een drankje en een plankje?” Plankje-Drankje, dat is het! Gewoon lekker gezellig borrelen met een drankje een plankje terwijl je geniet van het magische 360 graden uitzicht van Level Eleven!
De grootste uitdaging was het interieur. Ik wilde veel hout en groen om Level Eleven een echte pop-up look & feel te geven, zonder mijn hele budget te gebruiken. Uiteindelijk hebben we een deel van ons eigen interieur gebruikt, meerdere items geleend van andere Regardz locaties en een paar cruciale meubels ingehuurd. Onze event-stylist Just Iris heeft er uiteindelijk een fantastisch geheel van gemaakt. Level Eleven was omgetoverd tot urban jungle en klaar om Amsterdam met open armen te ontvangen.

De laatste loodjes
De laatste dagen liep de stress flink op. De menukaarten waren nog niet binnen, het team moest de kaart proeven, persberichten moesten de deur uit en ondertussen stroomde de reguliere event aanvragen voor september binnen. Gezien onze ervaringen in omgaan met stress tijdens events, is alles goed gekomen.

Uiteindelijk hebben we honderden gasten mogen ontvangen, meerdere verjaardagen gehost, een exclusieve dondermiddagborrel gedraaid en nog even een event tussendoor waarbij de pop-up volledig omgebouwd moest worden. Het gin-kompas was een groots succes en ‘Plankje Bob’s’ is een instant klassieker geworden. Een resultaat om trots op te zijn. Mede dankzij het enthousiasme van mijn collega’s, leveranciers en ondersteuning vanuit de marketing afdeling van Regardz is mijn voorjaarse proefballon uitgegroeid tot een volwaardig zomerconcept dat we volgend jaar 100% zeker gaan doorzetten!

Met gastvrije groet,

Léon Egberts
Directeur Level Eleven